Search

 • No products in the cart.

Seoul Style

6 Handige tips voor jouw Gyeongbokgung Palace uitje

6 Handige tips voor jouw Gyeongbokgung Palace uitje

Als je Seoul bezoekt is een paleis bezoek onmisbaar. Vandaar dat ik graag mijn handige tips voor jouw Gyeongbokgung uitje deel. Zo kun je optimaal van de geschiedenis en geweldige architectuur genieten. Het paleis is overigens gebouwd in 1394 door de eerste koning van het bekende Joseon dynasty (koning Taejo). Helaas is het Gyeongbokgung Palace meerdere keren deels vernield en zijn ze in 1990 begonnen met het restaureren van de gebouwen.

Huur een hanbok outfit

Waarschijnlijk heb je al een heleboel meiden in prachtige jurken zien rondlopen. Dit zijn hanbok jurken, de traditionele kleding van de Koreanen. Vergelijk het met onze klompen en witte mutsjes. Misschien lijkt het je een beetje ongemakkelijk om in zo’n outfit rond te lopen, maar geloof mij, het is het waard. Niet alleen mag je gratis naar binnen als je hanbok draagt, het paleis is ook nog een het perfecte decor voor foto’s.

De wachtwissel ceremonie

Als je een paleis bezoekt, is het natuurlijk hartstikke tof om een wachtwissel mee te maken. Meestal zijn deze niet te missen, maar bij het Gyeongbokgung Palace moet je toch echt even opletten. De ceremonie vindt namelijk plaats in het begin, bij de hoofdingang, maar door het enorme formaat van het paleis en de tuin zou je het best kunnen missen. Probeer je bezoek te timen en houd in de gaten dat de wachtwissel om 10:00 en om 14:00 plaatsvindt.

Ga de tuin in

Wanneer je door de entree naar binnen gaat, lijkt het als of er niet veel is. Je ziet het hoofdgebouw met de troon, wat kleinere woningen en een prachtig gebouw op het water. Als je echter door loopt in de grote ‘tuin’ van het paleis kun je nog veel meer ontdekken. Daar vind je namelijk de woningen van de koninklijke familie, een privébibliotheek en nog meer.

Gesloten op dinsdag

Waarschijnlijk duik je het liefst doordeweeks tijdens werktijd het paleis in, om zo drukte te voorkomen. Let er alleen wel op dat je niet op een dinsdag gaat, dan sta je namelijk voor gesloten deuren. Overigens is het paleis zo’n trekpleister dat het vrijwel altijd wel druk is.

Musea

Kun je geen genoeg krijgen van het paleis en de Koreaanse geschiedenis? Dan heb je geluk! Bij de zuidelijke ingang vind je namelijk ook nog The National Palace Museum of Korea. Daarnaast kun je ook nog het National Folk Museum bezoeken bij de oostelijke ingang.

Gratis entrée

Zoals ik eerder al schreef, kun je gratis naar binnen als je hanbok draagt. Maar wist je dat je ook gratis naar binnen mag op iedere laatste woensdag van de maand? In Korea is deze dag namelijk bestempeld als ‘culture day’. Persoonlijk ben ik nog nooit naar het paleis geweest op deze dag, maar ik ga ervan uit dat het wat drukker dan normaal zou zijn.

Comments

 • sanne

  Ik ben er ook geweest, wist niet dat je er gratis in mocht als je een hanbok outfit draagt. maar ik meen mij te herinneren dat de entree sowieso niet duur is.

  februari 26, 2019
  reply
 • sandra

  ik ben daar ook geweest, vond het zeer indrukwekkend. ik vind seoul een mooie prachtige stad.

  maart 20, 2019
  reply

Leave
a comment

You don't have permission to register
nl_NL
en_GB nl_NL
X