Search

 • No products in the cart.

Seoul Style

5 redenen waarom ik naar Korea ben verhuisd

Inmiddels woon ik al meer dan vier maanden in Seoul, Zuid-Korea, en beginnen zowel vrienden als familieleden zich af te vragen wanneer ik terugkom. Tja, dat weet ikzelf eigenlijk ook nog niet. Aangezien ik die vraag (voorlopig) niet zou kunnen beantwoorden, leek het mij leuk een artikel te schrijven over de redenen dat ik naar Korea verhuisd ben.

24/7 is er iets te doen

Het maakt niet uit hoe laat het is, er is altijd iets te doen in Seoul. Waar je in Nederland na je werk vrijwel niets meer kunt beleven, begint hier de avond pas rond 19:00. Zo zijn de winkels open tot 23:00, veel cafeetjes en eettentjes 24/7 en kun je jezelf ook de hele nacht uitleven in de kroeg of karaoke. Hiervoor maakt het dan ook niet eens uit welke dag van de week het is, mazzel!

Indrinken als een baas

Iedere avond begint natuurlijk met indrinken, tenminste… als je een beetje goedkoop wil doen, haha. Eerder schreef ik al over het geweldige alcoholische drankje Soju. Ze hebben niet alleen 20 verschillende lekkere smaakjes, het kost ook nog eens niets en als je aangeschoten/dronken wil worden is dat ook zo gepiept.

Okay, drank heb je ingeslagen. Dan moet je natuurlijk nog op zoek naar een plek om te drinken. De beste blek in Korea is: buiten. In Hongdae is een soort parkje waar ikzelf altijd met vrienden ga zitten. Er zijn super veel mensen, mega gezellig. Je leert altijd weer nieuwe mensen kennen waar je opeens uren mee doorbrengt en over van alles en nog wat kunt praten. Daarnaast zijn er ook mensen die muziek meenemen en gaan optreden. Vaak zit ik tot een uur of 02:00/03:00 buiten voordat ik eindelijk een bar binnenstap, oeps.

Leuke bars en clubs

Nu is clubbig niet per se een reden om naar Korea te verhuizen, haha. Maar eigenlijk ook weer wel. Er zijn ontelbaar veel leuke bars om naartoe te gaan. Bij sommige kun je (als vrouw) gratis naar binnen, bij andere betaal je wat entree maar krijg je daarvoor een gratis drankje. De vetste echte rich bitch club waar ik ook geweest ben, is Ocatagon in Gangnam. Daar is de entree 30.000 won. Niet echt goedkoop, maar je krijgt er wel wat drankjes voor terug. Zelf ga ik eigenlijk voornamelijk stappen in Hongdae. Ik vind het daar super gezellig, fijne sfeer, dichtbij en goedkoop.

Eten en karaoke

Heb je Koreaans eten en karaoke in Nederland? Ja. Maar het is niet te vergelijken met hoe het het is, obviously. Heel veel eten in Korea laat mijn hart sneller kloppen en nu ik dit typ, wil ik er eigenlijk ook wel een artikel over schrijven. In ieder geval de Koreaanse barbecue, bibimbap en eibroodjes.

Daarnaast heb ik ook een grote liefde voor karaoke. Ik kan totaal niet zingen, maar dat maakt eigenlijk helemaal niets uit. Als ik zing heb ik de tijd van mijn leven. In iedere straat vind je ook wel een karaoke plek.

Cosmetica en fashion

Toen ik vier jaar geleden voor het eerst in Korea was, viel ik als een blok voor de Koreaanse fashion. Ik kocht een hoop items en pronkte er mee toen ik weer in Nederland was, haha. Daarna bestelde ik hier en daar wat online, maar dat is toch een stuk moeilijker dan ik dacht. Vandaar dat ik trouwens deze webshop begonnen ben. Nu ik hier ben kan ik weer lekker kleding kopen en uiteraard dus ook verkopen, zodat jullie ook in deze geweldig fashion kunnen stralen.

De cosmetica hier is ook echt amazing. Iedere week even een maskertje, 10 verschillende kleuren lip tints, foundation met perfecte dekking helemaal in mijn kleur. Ik kan wel eindeloos doorgaan over waarom ik zo verslaafd ben aan het kopen van Koreaanse beauty items.

Comments

 • Chantal

  Ik ben ook helemaal weg van de maskers! En ik ben super blij dat je nu ook pleisters tegen puistjes verkoopt. Kleding vind ik leuk, maar helaas geldt “one size fits all” niet voor mijn figuur, hahahaha En al die eettentjes op straat lijkt mij ook zo leuk en lekker.

  juli 2, 2019
  reply
 • Anna

  Wat ziet dat er heerlijk uit, die sateetjes, krijg er gewoon trek van.

  juli 4, 2019
  reply
 • Amalia

  LEUK GESCHREVEN.IK VIND ZELF DE MASKERS OOK ERG FIJN.

  juli 5, 2019
  reply
 • Felice Veenman

  maar hoe zit het met de taal?/ als ik ergens zou gaan wonen, zou ik toch ook de taal willen spreken en ik heb gehoord dat koreaans erg moeilijk is

  juli 15, 2019
  reply
 • Caroline

  Dat indrinken zou voor mij geen reden zijn, die zou ik graag inruilen voor de bijzondere cultuur van Zuid korea.

  juli 15, 2019
  reply
 • laura

  Haha, ALS IK JE REDENEN LEES SNAP IK WAT JE BEDOELT. Mijn vader woonde een tijdje in china (Qindao, niet zo heel erg ver van Korea dus) en herken heel erg veel. Zeker de karaoke en het indrinken! iets typisch van die streken zeker?

  juli 15, 2019
  reply
 • Manon

  Ahhh, ik vroeg me ook al af of je er permanent woonde of op reis was. Maar leuk om te lezen allemaal 🙂 veel ervaringen doe je op. Leuk voor later!

  juli 15, 2019
  reply
 • Wanda

  Maar los van deze redenen waaruit duidelijk blijkt dat je er met plezier woont, waarom Korea? Vanwege werk dan?

  juli 15, 2019
  reply
 • Anke (Fanke.nl)

  Mooie foto’s heb je gemaakt! fijn dat je je zo vermaakt in korea. (:

  juli 16, 2019
  reply
 • Mandy

  aawh wauw! dat van die parkjes klinkt alleen al heel gezellig. Ik wou echt dat dat hier ook zo ging. Klinkt allemaal heel goed!

  juli 17, 2019
  reply
 • Ilona Wielinga | www.ilonaa.nl

  Grappig om te lezen, en het klinkt ook gewoon als een onwijs leuk en tof avontuur.

  oktober 2, 2019
  reply

Leave
a comment

You don't have permission to register
nl_NL
en_GB nl_NL
X