Search

 • No products in the cart.

Seoul Style

5 dingen die je moet weten voordat je naar Korea gaat

Voordat je naar een nieuw land op vakantie gaat, of er zelfs naartoe verhuist, doe je altijd een beetje research. Om het voor jou en jouw bezoek aan Korea makkelijker te maken, zet ik een paar dingen op een rijtje. Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen, maar daar kom je vanzelf wel achter.

Je kunt het toiletpapier niet overal doorspoelen

Waarschijnlijk heb je tijdens je eerste dag in dit land al door dat je niet overal het toiletpapier kunt doorspoelen. Bij vrijwel alle toiletten staat aangegeven of het wel of niet kan, lekker handig. De reden hiervoor? De riolering is gewoon niet zo denderend. Wanneer mensen (veel) toiletpapier blijven doorspoelen raakt het verstopt en overstroomt de boel. Wat je dan wel met je papiertje moet doen? In een prullenbak naast het toilet gooien. Inderdaad niet zo fris als de prullenbak tot de rand gevuld is, blègh.

De café cultuur is next level

In iedere straat vind je minstens drie Instagram-waardige cafés om even wat te drinken. Ze hebben hier de tofste concepten, mooiste interieurs en de leukste drankjes/hapjes. In de cafés vind je niet alleen mensen die even een drankje komen doen, maar vooral mensen die (belangrijke) meetings houden, studeren en werken. Zelf ben ik schuldig aan dat laatste. Vrijwel alle uren die ik aan Seoul Style besteed, spendeer ik vanuit een café. Denk trouwens niet dat je hier om het uur een drankje moet bestellen om jezelf van je plek te verzekeren, één drankje voor 6 uur in het café hangen is prima. In het begin voelde ik mij super schuldig, maar inmiddels niet meer haha. Overigens zijn er ook mensen die gewoon even 20 minuten wat eten ergens, of naar huis gaan om nog een boek te halen en hun spullen laten liggen om zo hun plek te houden. Kan allemaal!

Engels is beperkt/matig

Als je verwacht dat je jezelf overal met je Engels kunt redden, dan heb je pech. Veel Koreanen spreken geen Engels, of zijn te bang om fouten te maken. Over het algemeen kun je hier goed overlopen zonder Koreaans te spreken, maar in sommige situaties zou je willen dat je een tolk bij je had, haha.

Het is er hartstikke veilig

Je laptop in een café laten staan en even naar huis om je oplader te halen? Helemaal geen probleem! Ik heb vaak zat tafels bezet gehouden met mijn tas, telefoon of zelfs portemonnee. Geen idee waarom, maar niemand komt aan je spullen. Daarnaast kun je ook op ieder tijdstip in je eentje over straat. Er zijn genoeg momenten geweest dat ik alleen in de nacht of vroege ochtend van Hongdae naar Sinchon loop (20 minuten?). Eerlijk gezegd voel ik mij nooit onveilig. Al moet ik toegeven dat zodra er veel buitenlanders zijn, ik wel even extra nadenk of ik mijn tas wel zo kan laten liggen. Wat uiteraard een beetje gek is, aangezien ik hier zelf ook een buitenlander ben. Uiteraard wil ik deze alinea wel eindigen met de tip om nu niet te proberen jezelf in mogelijk gevaarlijke situaties te brengen, haha.

Het openbaar vervoer is geweldig

In Nederland hoef je maar even te knipperen of op het scherm van de NS verschijnt ‘+ 20’. Hier is dat gelukkig niet het geval. Met de subway kun je makkelijk overal naartoe in Seoul. Wil je naar een andere stad? Dan pak je de trein. Daarnaast kun je ook gebruik maken van bussen en taxi’s. Zelf heb ik alle vervoersmiddelen hier weleens gebruikt en vind ik ze een voor een top. Metrostations zijn ongeveer 15/20 minuten lopen van elkaar vandaan, busstations vind je overal en het stikt er van de taxi’s. Let er trouwens wel op om oranje taxi’s te pakken, deze zijn een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld de zwarte. Verder zijn er ook een heleboel handige apps voor het openbaar vervoer en routes, hier zal ik nog een apart artikel over maken.

Comments

 • Ronnie

  leuk stukje

  juni 12, 2019
  reply
 • Anna

  Gelukkig kunnen we hier het wc papier wel door de wc spoelen. En het is niet moeilijk om het bij het ov beter voor elkaar te hebbn dan in Nederland hahaha

  juni 12, 2019
  reply
 • Sandra

  Echt zo ontzettend leuk, dat soort cafeetjes. Die getekende lijkt mij heel erg apart.

  juni 12, 2019
  reply
 • Tu

  Hahahaha met de wc papier had ik ook in Vietnam. Maar ik vergat het elke keer. ook gebruikte ik in vietnam de app grab (soort van uber) was ook super goedkoop

  juni 12, 2019
  reply

Leave
a comment

You don't have permission to register
nl_NL
en_GB nl_NL
X