Search

  • No products in the cart.

Seoul Style

Waarom Incheon city super leuk is

Nog nooit heeft een stad mij meer verrast dan Incheon. In eerste instantie dacht ik altijd dat Incheon niets meer was dan ‘die plek met het vliegveld’. Oh boy, was I wrong. Er is stiekem een heleboel te doen, Incheon city is leuker dan je denkt!

Art Platform

In deze area vind je verschillende gebouwen die samen het Art Platform vormen. Zo zijn er studio’s, galerijen en exhibition hallen, community ruimtes, training hallen en nog veel meer. Veel Koreaanse drama’s hebben in het gebied gefilmd en ergens kun je ook een plattegrond vinden van waar welke show gefilmd heeft.

Chinatown

Is het tijd voor lunch, diner of gewoon een snack? Dan moet je zeker even naar Chinatown. Je vindt er verschillende restaurants met heerlijke mandu of jajangmyeon. Daarnaast vind je er ook kleine hapjes voor een tussendoortje. Maak een foto van de prachtige poorten, standbeelden van de Chinese sterrenbeelden, de mural muur en natuurlijk jouw snack van de dag.

‘Boeken’ mural

De silo’s in de haven van Incheon zijn omgetoverd tot een rijtje boeken. Fun fact is dat Incheon met deze mural in het Guinness Book of World Records staat. Yep! Het is namelijk de grootste mural ter wereld. De indrukwekkende boeken hebben namelijk een afmeting van 48m hoog, 168m wijd en 31,5m dik. In het totaal is het een oppervlak van 25.000 vierkante meter dat beschilderd is.

Fairy Tale Village, Songwol-dong

Van de ene mural gaan we naar de andere: Songwol-dong Fairy Tale Village. Een wijk vol schattige muurschilderingen en andere decoratie om je Instagram-hart sneller te laten kloppen. Je vindt er verschillende sprookjes en een hoop vrolijke en kleurrijke schilderingen.

Wolmido Island

Yes, je kunt lekker naar de boulevard toe, genieten van het water, seafood en spontane optredens. Wolmido Island is onderdeel van het vasteland geworden en ligt slechts 1 kilometer van Incheon af. Naast dat je er lekker kunt uitwaaien, is er ook een vaste kermis…

Wolmi Theme Park

Wolmi Theme Park is meer een kermis dan een pretpark, vind ik dan tenminste. Er zijn verschillende attracties waar je overal afzonderlijk voor moet betalen. Het park is onder andere te zien in de shows ‘We Got Married,’ “Two Days and One Night,’ en ‘Running Man.’

INCHEON VLOG:

Comments

  • Anna

    Volgnes mij is er onderhand in elk land wel een ChinaTown. Leuk stukje en leuke vlog!

    oktober 6, 2019
    reply

Leave
a comment

You don't have permission to register
nl_NL
en_GB nl_NL
X