Search

 • No products in the cart.

Seoul Style

Dit is de beste Soju combinatie ever

Wanneer je aan Korea en alcohol denkt, denk je al snel aan Soju. Logisch natuurlijk, het is namelijk het bekendste Koreaanse drankje en Jay Park heeft er zelfs een liedje over gemaakt. Hoewel er ontelbaar veel verschillende smaken Soju zijn, is de Fresh variant (de original) mijn favoriet. Waarom? Omdat je daar de lekkerste combinatie ever mee kunt maken.

Yoghurt Soju

Ondanks dat de somaek (소맥) combinatie van Soju en Bier (maekju 맥주) hartstikke populair is, is dat niet het drankje waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Ik ben namelijk helemaal gek op yoghurt Soju (요구르트 소주), wat officieel yoghurt, Soju en lemon lime soda is. Maar die soda drink ik er nooit bij.

Hoe ik het maak

Als je buiten met vrienden even wat wil drinken voordat je weer de club ingaat, heb je natuurlijk geen zin in gedoe. Dat hoeft gelukkig ook niet, haha. Haal een fles Soju Fresh, een fles yoghurt drink (regular of light) en als laatst een beker met ijs en een rietje. De bekers lijken op zo’n Starbucks beker to go, super handig dus!

Zelf begin ik altijd eerst met de Soju, vervolgens de yoghurt. Maar je moet even kijken wat voor jou het beste werkt. Dit is zo’n typisch geval van: Gaat de melk of de cereal eerst?  

Yoghurt Soju in Nederland

In Nederland heb ik het nog nooit gedronken. Simpelweg omdat ik niet per se veel alcohol drink en ik niet weet of het echt hetzelfde zou smaken. Maar als ik het in Nederland zou moeten maken, zou ik er Yakult voor kopen.

Lijkt jou dit lekker?

Comments

 • Anna

  Ik heb wel een keer soju gedronken, volgens mij met sprite, maar het kan ook een andere frisdrank geweest zijn. Was op zich wel lekker. Zou best wel een keer soju met yakult, of de yoghurt soju, willen proberen.

  april 2, 2019
  reply
 • lodi

  Ik heb hier nog nooit van gehoord, leuk om over te lezen. koop je het ook gewoon in nederland?

  april 15, 2019
  reply
 • Wanda

  Ik heb hier werkelijk waar nog nooit van gehoord. Het klinkt in ieder geval alsof het niet erg lastig is om te maken en dat het een lekker fris drankje is voor de zomer.

  april 15, 2019
  reply
 • Krystle

  Ik heb er nog nooit van gehoord, maar zou het best eens willen proberen.

  april 15, 2019
  reply
 • Daphne - verdraaidmooi

  Ik heb er nog nooit van gehoord. Ik weet niet of het iets voor mij is, maar proberen kan altijd.

  april 15, 2019
  reply
 • Mandy

  Ik heb er nog nooit van gehoord maar toch klinkt het wel bijzonder. Ik las in een reactie hierboven dat het ook bij de oriental is, ik ga daar ook eens op letten

  april 18, 2019
  reply
 • AYA

  Dat ziet er zeker lekker uit. Ik ga het een keer proberen.

  april 21, 2019
  reply
 • Balou

  Dit drankje ken ik nog niet, mijn favoriete drankje is een lekker bacotje!

  april 22, 2019
  reply

Leave
a comment

You don't have permission to register
nl_NL
en_GB nl_NL
X