Search

  • No products in the cart.

Seoul Style

5 Redenen waarom je zonnebrand moet gebruiken

Dat we zonnebrand moeten gebruiken wanneer de zon schijnt weten we allemaal. Maar waarom dan precies? In dit artikel behandel ik vijf redenen waarom je even snel een sunscreen moet scoren 😉

Bescherming tegen de schadelijke UV-stralen

Dat de conditie van de ozonlaag erop achteruitgaat is geen nieuws, maar daardoor zijn we wel sneller in gevaar voor de UV-stralen. Ja, de heerlijke zon geeft ons de gewenste dosis vitamine D, maar we moeten niet vergeten onze huid te beschermen tegen de gevaren die het met zich meebrengt. De UV-stralen kunnen de huid binnendringen en eventuele huidaandoeningen veroorzaken en dat willen we natuurlijk niet.

Verlaging van huidkanker risico

Okay, die bescherming is dus hartstikke belangrijk. Maar waar bescherm je jouw huid dan tegen? Onder andere tegen hoge risico’s op huiskanker. Natuurlijk betekent dit niet dat je helemaal geen risico meer loopt, maar in ieder geval een stuk minder.

Zorgt voor een gezondere en sterke huid

Zodra je huid verbrandt, wordt deze een stuk zwakker. Door zonnebrand aan te brengen voorkom je dat jouw huid verbrandt en dus kwetsbaarder wordt. Daarnaast houd je ook de essentiële eiwitten van de huid in topconditie. Denk bijvoorbeeld aan collageen, keratine en elastine. Deze zorgen ervoor dat je huid soepel en gezond blijft en door ze te beschermen kunnen ze hun werk blijven doen.

Helpt tegen huidveroudering

Een blije huid is een mooie huid. Door je huid goed te verzorgen (met eventueel al een SPF-factor in je dagcrème) blijft de conditie van je huid een stuk beter. Ik las zelfs dat er uit een onderzoek bleek dat mensen onder de 55 jaar oud die dagelijks zonnebrandcrème gebruiken 24% minder kans hebben op het ontwikkelen van diepe rimpels, ten opzichte van mensen die het niet of zo nu en dan gebruiken.

Je wordt op een gezonde manier bruin

Mensen die bruin willen worden zijn vaak bang om zonnebrand te smeren, omdat dit ervoor zou zorgen dat ze nooit dat gewenste kleurtje kunnen krijgen. Dit is natuurlijk helemaal niet waar! Je wordt wel degelijk bruin (ook in de schaduw), alleen dan op een gezondere manier.

Shop jouw Etude House zonnebrand:

Leave
a comment

You don't have permission to register
nl_NL
en_GB nl_NL
X